nlenfrdeitplroestr
Verzend naar FacebookVerzend naar Google PlusVerzend naar TwitterVerzend naar LinkedIn

Voeten verdienen aandacht 

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Wanneer u zich realiseert hoeveel kilometers u in uw leven aflegt, is het verstandig om uw voeten te verwennen. Dat begint natuurlijk met goed passende schoenen.

pedicureVoeten zijn heel belangrijk, maar ze worden bijna niet verzorgd. Aandacht en geld besteden aan hand- en gezichtsverzorging vinden we heel normaal, maar voeten worden door velen overgeslagen ondanks dat ze elke dag toch behoorlijk belast worden. Dat is jammer, want met een goede voetverzorging voelen je voeten niet alleen lekkerder aan, ze zien er ook veel beter uit. Toch kunnen er andere ongemakken ontstaan zoals eelt, likdoorns, ingegroeide nagels enz.

Een aantal tips om dergelijke ongemakken te voorkomen zijn:

De voeten dagelijks wassen en dan zorgvuldig afdrogen.wisselbaden voor een goede bloedsomloop.nagels recht afknippen.goede en schone sokken dragen.goed passende schoenen van leer dragen voor een optimale vochthuishouding.

Heeft u ondanks goede voorzorgsmaatregelen voetverzorging nodig dan kunt u daarvoor bij ons terecht.

U kunt bij ons een Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.voor dinsdag tot en met vrijdag. Ris is deskundig op dit gebied.

Het is belangrijk om de voeten zorgvuldig te behandelen. Die voeten hebben een verminderd pijngevoel waardoor beschadigingen minder snel worden opgemerkt, met als gevolg dat er infecties kunnen ontstaan die minder snel genezen. Daarom is het verstandig om deze voeten op een deskundige manier te behandelen.

Met een pedicure behandeling loopt alles weer beter........ Omdat voeten ook gevoel hebben.

Geef jij je voeten de verzorging die ze verdienen? Voeten zijn heel belangrijk, maar ze worden bijna niet verzorgd. Aandacht en geld besteden aan hand- en gezichtsverzorging vinden we heel normaal, maar voeten worden door velen overgeslagen ondanks dat ze elke dag toch behoorlijk belast worden. Dat is jammer, want met een goede voetverzorging voelen je voeten niet alleen lekkerder aan, ze zien er ook veel beter uit.

Voorkomen is beter

Een regelmatige verzorging van je voeten kunnen eventuele klachten voorkomen. Ook een goede hygiëne is daarbij van belang. Bekende problemen aan de voeten zijn eelt, blaren, kloofjes en zweetvoeten. Een aantal veel voorkomende voetklachten behandelen we hier:

Kloofjes

De huid van je voeten bevat van nature weinig talgkliertjes. De huid droogt daarom snel uit. Door het gebruik van een verzorgende crème houd je je voeten zacht en soepel en krijgen kloofjes minder kans. Zijn de kloofjes al ontstaan? Gebruik dan een herstellende crème die ervoor zorgt dat de kloofjes minder pijnlijk worden en de kloofjes uiteindelijk doet verdwijnen.

Zweetvoeten

Hoe komt het dat voeten hier zo vatbaar voor zijn? De meeste van de ongeveer twee miljoen zweetkliertjes concentreren zich op het voorhoofd, handpalmen en voetzolen. Zweet gaat onaangenaam ruiken doordat het een reactie aangaat met stoffen op de huid. Door het opsluiten van je voeten door sokken en schoenen krijgt dit proces meer de kans zich te ontwikkelen.

Zweetvoeten behandel je niet alleen om de vervelende geur te verbannen, door constant vochtige voeten beschadigt je huid en krijgen huid- en nagelschimmels alle kans zich te nestelen in deze warme en vochtige omgeving.

Tips tegen zweetvoeten:

Was elke dag je voeten met lauwwarm water en droog ze grondig afBehandel je voeten dagelijks met een voetpoeder en -deoBehandel je voeten wekelijks met een lauwwarm voetbadDraag elke dag schone katoenen of zweetafvoerende sokkenWissel dagelijks van schoenen, elke gedragen schoen moet voldoende tijd krijgen om te luchtenDraag schoenen die zowel van binnen als van buiten van leer gemaakt zijn

Volgende

omhoog ↑